2020 m. vasario 4 d., antradienis

Savaitgaliai su Storma

Sveiki, mielieji 😊

Klube turėjome dar vieną derinių temą, tad atėjo laikas ja pasidalinti ir su jumis 😊
Praeitame įraše visą dėmesį skyrėme Oskarų apdovanojimų deriniams, kurie, kaip Luna ir rašė, neabejotinai spinduliuoja klasiška elegancija, glamūriška prabanga. Na, o dabar pasinersime visai į kitokią tematiką- pasakų pasaulį. Kaip bebūtų, bet toli nuo glamūro nenutolsime. 
Fun fact, bet terminas „glamour“ ankstyvosiose anglų pasakose apie raganas ir fėjas turėjo prasmę kaip išvaizdos keitimo burtas.  Kitaip tariant, tai darė gyvus bei negyvus daiktus kitokius, nei jie yra iš tikrųjų.
Čia buvo toks visai įdomus lyrinis nukrypimas, tačiau dabar jau  grįžkim prie to, ko ir susirinkom čia. 😄 Taigi, štai taip tema buvo pristatyta klubo narėms:





Temos metu visos gavome progą bent trumpam grįžti į vaikystę ir prisiminti pasakas, kurių prikurta yra išties daug. Tai reiškia, kad rinktis tikrai buvo iš ko, tačiau tai turi ir blogą pusę, nes palaužyt galvą norint išsirinkti bent man tikrai teko 😄


Taigi, kviečiu pažvelgti, kokias pasakas bei jų personažus pasirinko vaizduoti dalyvės 😊










⚓⚓⚓

Pirmoji pasaka, kurią apžvelgsime, yra „Snieguolė ir 7 nykštukai“. Na, bent man pagalvojus apie šią pasaką kaip asociacija iškart kyla Walt Disney šios pasakos ekranizacija, tačiau tikrieji pasakos autoriai yra Broliai Grimai. 
Šią pasaką vaizduoti pasirinko dvi dalyvės. Tai Marusia bei Frederica su vyru.  Jos abi pavaizdavo Snieguolės pamotę karalienę/raganą. Na, o Fredericos vyras tapo medžiotoju, kurį karalienė pasiuntė nužudyti Snieguolės. Va, ką daro pavydas dėl grožio... 😕



„Nutariau pavaizduoti blogąją pasakų pusę - pavydą ,klastą ir nuo to galiausiai nukenčiančius pačius blogiukus. Visų pasakų princesių ir princų pabaigos gražios, tai taip saldu ir nerealistiškai gražu, kad norisi pabūti tų blogųjų, sugebančių suklysti pusėje, juk suaugusiųjų pasaulyje nelabai yra tokių perdėtai gerų sutvėrimų, kaip Snieguolė ar Pelenė? Tiesa? 😉 “-  apie savo derinį rašo Frederica.



⚓⚓⚓

Toliau Šarlis Pero ir jo „Batuotas katinas“, kuriuo tapo Anvila. Kažkaip vėlgi pirmoji mintis kyla apie Šreką, kur taip pat sutinkamas katinas su batais Pūkis 😀


⚓⚓⚓

Toliau sklaidome Šarlio Pero pasakų palikimą ir sutinkame pasaką „Pelenė“. Vyrune šį kartą tapo Pelenės pamote. 


⚓⚓⚓

Ir vėl Šarlis Pero... Galima teigti, kad būtent šis autorius ir sukūrė vienas žymiausių visų laikų pasakas. Šį kartą- „Raudonkepuraitė“.  Mes raudonkepuraites turime dvi. Tai- chica ir ...EVITA....



⚓⚓⚓

Vouge tapo karibų pirate. Na, turbūt „Karibų piratai“ nėra tikrų tikriausia pasaka, tačiau tai nėra vien tik filmai. Visos „Karibų piratų“ knygos yra parašytos autoriaus Rob Kidd, kas yra pseudonimas, kurį naudoja T.T. Sutherland ir grupė kitų rašytojų. Tik tada jas išleido ir ekranizavo „Disney“.


⚓⚓⚓

Ekskursiją po pasakų pasaulį baigsime lietuvių liaudies pasakomis. Viena iš jų- „Eglė žalčių karalienė“.  Lunalight ir jos vyras Sirijus tapo pagrindiniais pasakos veikėjais- Egle ir žalčiu Žilvinu.


⚓⚓⚓

Na, o aš, tiesą sakant, rinkausi ne pasaką, bet patį personažą. Po netrumpų apmąstymų nusprendžiau pasirinkti pamotės visaip kaip engiamą mergaitę. Tokią veikėją dažnai sutinkame įvairiose pasakose, tačiau kaip pavyzdį pasiėmiau lietuvių liaudies pasaką „Sigutė“.


⚓⚓⚓

Štai ir viskas, ką buvau paruošusi šiam kartui 😊
Iki pasimatymo! 

-Storma

4 komentarai:

  1. Kaip nuolat stebiuosi, kad visos klubo narės pasirenka skirtingus personažus vaizduoti, taip dabar stebiuosi, kad įvyko daug sutapimų :D Beje, aš pati rinkausi tarp Eglės Žalčių karalienės ir Sigutės. Kurios abi turi nepaprastai stiprų, mitologinį, mūsų protėvių religiją aiškinantį užtaisą ^^

    O šiaip labai smagu, kad pati pasigilinai į tas mūsų pasirinktas pasakas, Storma :) Tikrai nežinojau, kad Karibų piratai turi knygas. O Fredericos vyras su savo vardu pats visas kaip pasakos herojus :D Žavu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, turbūt tokius sutapimus lėmė tai, kad vis tiek pačios populiariausios pasakos ir atėjo pirmos į galvą :D O ir šiaip manau, kad mintį gali pakišt įvairūs žaidime esantys ištekliai, kaip šiuo atveju užkerėtas obuolys :D

      O faktas apie Karibų piratus man irgi buvo atradimas, kai ruošdama įrašą pasidomėjau tuo plačiau. Smagu, kad ir tau pavyko pasakyt, ką nors naujo. Jau vos ne šviečiamojo pobūdžio įrašas.. ;D

      Panaikinti
  2. Kaip smagu sulaukti jūsų įdomių įrašų! Visos atrodote labai žaviai, tačiau Luna su Sirijum... Kosmosas, tikrai. Negaliu atsižavėti ir pasakos pasirinkimu, ir jos įgyvendinimu. Talentas yra tobulai išpildyti pasakos nuotaiką ir atrodyti elegantiškai tuo pačiu metu. Super, merginos, ir toliau laukiam jūsų įrašų!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip smagu, jog ir praėjus kiek laiko nuo įrašo paskelbimo jis vis dar kam pakelia nuotaiką :) Dėkui labai už įvertinimus, Vesta, tiek blog'ui, tiek Lunos ir Sirijaus žalčiams :)

      Panaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.