2016 m. rugpjūčio 31 d., trečiadienis

Ką reiškia būti MA blogger'iu

Įrašą rengė Lunalight.

Kažkada kai dar buvo pavasaris ir visos ėjome iš proto dėl MA žaidėjų pieštų baldų parduotuvės, Lovely Pink mūsų blog'e paliko komentarą (ČIA), kuris privertė kiek kreivokai šyptelėti: taip, išties pažįstamas jausmas. Kiekvienas MA blogger'is žino tą jausmą, kai vos vos nepamiršta užfiksuoti naujos parduotuvės, ar akcijos detalių prieš ką nors išpirkdamos, ar kitaip "sugadindamos".

Tąkart mintyse ėmė suktis ir kiti dalykai, kurie turėtų/galėtų būti pažįstami visiems ar daugumai MA blogger'ių. Apie tai ir yra šis trumpas įrašas :)

Taigi, kuo mūsų dienos, vakarai ir naktys, visas buvimas žaidime skiriasi nuo kitų žaidėjų? Tai ir bandžiau apibrėžti, iliustruoti ir kiek pakomentuoti :)

Tikiuosi jums skaityti bus tiek pat smagu, kaip man buvo rašyti ^^

1) Nuolatinis kodų tikrinimas, ypač kai baiginėjasi viena akcija/turi prasidėti kita.

O jei jau ką naujo aptinki, tuoj puoli skambinti skype varpais visoms kitoms kolegėms ir prasideda karštligiški įrašo ruošimo darbai :) Pasiseka, jei kavos puodelį buvai pasiruošusi prieš sėsdama prie kodų. Į tualetą taip pat patartina nueiti prieš atsidarant, bet kurią naują nuorodą :)

2) Pirmiausia print screen'ai, o jau po to visa kita ^^

Būtent tai savo komentare ir minėjo Lovely. Kiekvienam blog'ui svarbu ne tik pristatyti naujienas, tačiau ir įamžinti jas "ateities kartoms", ar tiesiog tam, kad kai būsim senos, raukšlėtos ir nebepaeisim, turėtumėm ką veikti prisimindamos gerus laikus :D

3) Pagalbinė lėlė kitoje versijoje (arba keliose kitose versijose...) ^^

Tiems atvejams, kai vis tik pamiršti pasidaryti print screen'ą, pagalbai su akcijomis ar norint apsiskaičiuoti kolekcijos kainą be turimos nuolaidos, visada praverčia lėlė angliškoje, ar kitoje dūšiai mieloje LP versijoje ^^ O ir pamatyti, kaip mums įprastas MA gyvenimas verda užsienyje, visada įdomu :)

4) Gif'ų, gražių fonų ir panašių dalykų kaupimas/ieškojimas.

Įvairūs folder'iai kompiuteryje ir albumai pinterest bei weheartit ir eilėje kitų paskirų... Suskirstyti pagal temas (švenčiam, pikti, dah ir t.t.) arba belekaip sumesta į krūvą. Žodžiu, jei pradedi ieškoti kokios iliustracijos įrašui, tai randi jų bent 4-5 ir taip jos kaupiasi ir kaupiasi. Ir kartais tie visi folder'iai tikrai padeda greičiau apsisukti. Kartais ^^

5) Atsakinėjimas į tuos pačius klausimus n kartų.

Iš esmės dėl šios problemos mūsų blog'e atsirado D.U.K. skiltis, tačiau vis tik atsakinėjimo į klausimus krūvis sumažėjo tik minimaliai. Arielės veido išraiškos iki galo atsikratyti vis tiek nepavyko :)

6) Klubo panelių ir šiaip viso žaidimo "šnipinėjimas".

Kada kieno gimtadienis, gal kas nors netyčia pagaliau vėl susižadėjo, kas siekia podiumų, kas dalyvauja konkursuose. Kur kokia nauja ikonėlė atsirado, o gal žaidimas visai numiro. Viską renkame, įsimename ir šiaip stengiamės reaguoti į kiekvieną naujieną žaidime. Kaip jau pavyksta taip :)

7) Nuolatinė dilema - parašyti įrašą/atrašyti komentarus blog'e, ar atrašyti komentarus MA/pakomentuoti derinius.

Čia daug aiškinti nereikia. Kartais tiesiog neturi jėgų ir noro visut visą laisvą laiką skirti vien MA reikalams. O blog'as paprastai vis tiek iššoka į pirmą vietą ir čia jau įsiterpia ir griaužatis dėl neatsakytų komentarų bei žinučių pačiame žaidime...

8) Neretai ir dilema - miegas ar darbas su blog'u.

Šioje vietoje blog'as taip pat neretai laimi. 

9) Tas saldus jausmas - done.

Iš visa ko galėjo susidaryti įspūdis, jog blog'o rašymas viena kankynė ir didelė beprotybė, tačiau ji turi ir savo didelę, saldžią pusę. Tas jausmas kai įrašas jau baigtas, kai dar kartą peržvelgi akimis ar nėra klaidų, ar visi paveikslai savo vietose, ar tikrai sukelti tie paveikslai, kurie ir turi būti, o ne antras ar trečias neužbaigtas variantas, ar nieko nepamiršai paminėti... Štai tada ir ateina tas smagusis "Paskelbti" mygtuko paspaudimas, po kurio gali staiga pasijusti lengva ir laiminga kaip debesėlis ^^

10) Tas saldus jausmas - naujas komentaras. 

Dažniausiai tie komentarai yra tokie mieli ir tokie įkvepiantys, kad turi suvaldyti užplūdusias geras emocijas prieš atrašydama. Kartais tai vėlgi įvairūs klausimai (kurie nebūtinai kartojasi, o būna ir labai įdomūs bei savo vietoje) ir kai gali į juos atsakyti pasijunti taip pat nepaprastai šauni ^^ Kitaip tariant - teigiama energija už teigiamą energiją; skaitinys už skaitinį; ką duosi kitiems - tas grįš atgal. Ir tai.... tiesiog veža! Ačiū!

Dešimt labai dėkingas skaičius sustoti ir užbaigti įrašą :)
Laukia dar vienas pradėtas, tačiau neužbaigtas įrašo juodraštis, tad iki kitų susiskaitymų ;)

Dėkui už dėmesį :)

Ir dar kartą dėkoju Lovely Pink už įkvėpimą šiam įrašui ^^

25 komentarai:

  1. Va čia tai suprantu, forbių bloge apie forbes įrašas :D Įdomu, tikrai, kaip jūs ten gyvenat, kaip viskas vyksta. Smagus įrašas. Sėkmės :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, čia įrašas apie 4 klubo nares, tai... labai jau primityvu sakyti, kad apie forbes :) Tačiau svarbiausia, kad smagiai susiskaitė ^^ Džiaugiuosi :)

      Panaikinti
    2. Rašydama komentarą, taip pat pagalvojau kad per stipru sakyt kad įrašas apie forbes. Bet jūs ir esat forbes, juk nesuklydau :D
      Nesakiau kad apie VISAS, ane ;)

      Panaikinti
    3. Na, taip, nesakei, bet žinai, kai esi įpratęs galvoti "forbės - 50 žmogų", tai taip visada ir galvoji perskaitęs tą žodį :)

      Panaikinti
  2. Labai geras įrašas, paskaičius jūsu ir taip vertinamas darbas, laiko skyrimas blogui tampa dar labiau vertinamas. Nesuprantu žmonių kurie dar gali sakyti kad, jūs nesistengiat ar kodėl jūs nepaskelbiat įrašo taip greit kaip kažkas norėtų.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui už palaikymą ir supratingumą :)

      Kaip minėjau, šis įrašas pradėtas ruošti dar gegužę, tada kažkada rugpjūtį radau pusdienį iliustracijoms surasti, o vakar - valandėlę tekstui surašyti, tad iš esmės lieka tik sutapimu šio įrašo turinys ir tas balaganėlis praėjusio įrašo komentaruose. Nors, žinoma, įrašas to nenorėdamas tampa atsvara kai kuries iš tų piktųjų komentatorių ^^ Ir tebūnie taip :)

      Panaikinti
  3. Labai įdomus ir netikėtas įrašas :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš jau irgi nebetikėjau, kad jį kada nors paskelbsiu :D Smagu, jog buvo įdomu :)

      Panaikinti
  4. Ačiū, kad esat!!! :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kokia garbė man būti čia paminėtai net 2 kartus :DD
    šiaip visiška teisybę aprašei, ypač taikliai su 1 punktu. Jei tik randu naują daiktą pradedu rašyti į klubo žinutes aaaaaanaujaasrassbshdjwjs nu ždž, poto kitai rašytojai artsakingai už tekstą pradedi rašyt didžiosiom raidėm, kad greičiau rašytų kažką apie žaidimą. Bala žino ką, bet, kad RAŠYTŲ tik. Skubi verties per galvą, pamiršti pietus suvalgyt, kad tik tuos rūbus rast.
    o jeigu dar klube pradeda į asm siųst narės kas čia per žaidimas, parodyk kodus tai visai stogas važiuoja. Žodžiu, bent jau man nauji kodai yra didžiulis stresas :D ir kolkas visai nemoku kaip normalus žmogus reguoti xd

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, kai jau esame taip suspaustos tų kodų pasirodymo prieš pat pat žaidimą, kur jau nesėdėsi strese :D Nebe tie laikai, kur rasdavai kodus 3 dienos iki žaidimos ir atsipūtęs galėdavai normalų įrašą susidėlioti ^^

      O paminėjimų, juk nusipelnei ;)

      Panaikinti
  6. Velniškai sudėtingai visa tai atrodo "paprastai" MA žaidėjai, bet smagu, kad yra kur paskaityti visas naujienas, tad didelis ačiū jums ir be abejo visiems kitiems MA blogams už tai, kad esate. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žinoma, labiausiai laukiau kitų blogger'ių reakcijos, tačiau galiausiai abiejų pusių pasisakymai tapo tais "mažaisiais oskarais" - dėkui labai, kad parašei ;)

      Panaikinti
  7. Šis įrašas yra žiauriai geras. Ta prasme, čia taip viskas nuosekliai ir svarbiausia taikliai aprašyta. Pati rašau blogą ir skaitant kiekvieną punktą vis linkčioju galvą. Ypač man labai patinka 5 ir 6 punktai. Didelis pliusas jums.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Woo-hoo, smagu gauti patvirtinimų, kad ne mano pačios išsigalvojimai čia :D

      Jei turite ką pridėti prie šio sąrašo, taip pat būtų labai įdomu ;)

      Panaikinti
  8. Nuostabu!
    Tik noriu paklausti kodėl nerandu įrašų apie naujus žaidimus :S
    Vis ateinu ,o pas jus pasirodžius žaidimui iš kart einu pažiūrėt ,nes jūs padarot įrašą tokį fainą♥♥♥♥

    AtsakytiPanaikinti
  9. Puikus įrašas, kaip ir visada jūsų bloge:) Pati blogo nekuriu, bet šis įrašas tikrai padėjo suprasti, kiek laiko ir pastangų reikalauja šis darbas

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šaunu, jog nebuvo nuobodu skaityti šį įrašą ir neturint blog'o :) Net palengvėjo ^^

      Panaikinti
  10. Puikus įrašas, kaip ir visada jūsų bloge:) Pati blogo nekuriu, bet šis įrašas tikrai padėjo suprasti, kiek laiko ir pastangų reikalauja šis darbas

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tokiu atveju ir tau, Juste, skirtas prieš tai buvęs mano komentaras :)))

      Panaikinti
  11. Su viskuo sutinku! :D 4 punktas yra kažkas TOKIO, bent jau man... Atsidarau visas įmanomas paveikslėlių paieškas, ir per visas ieškau to vieno pačio geriausio, tobuliausio, gražiausio :D Ir tai bent jau man užtrunka begalę laiko :D Ir dar 10 punktas! Pas mus komentarų kiekiai šimtą kartų mažesni, bet pirmas dalykas įėjus į bloggerį būna "Komentarai" skiltis ir širdis, prisiekiu, kiekvieną kartą suvirpa pamačius jei yra kažkas parašyto! :D Ir dar šnipinėjimas... Šnipinėjimas man yra saldainių saldainis :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O, taip... aš kartais nusistatau sau laiko limitas: iliustracijų ieškai iki 14:45 ir neilgiau :D

      Taip pat man labai patinka blogger'io funkcija gauti blog'o komentarus į el. paštą (Nuostatos -> El. paštas -> Pranešimo apie komentarą el. pašto adresas). Tas savaites, kai buvau išvykusi, bent per gmail'ą juos pasiskaitydavau. O ir patogu žinoti kam jau atsakei, kam ne - atsakiusi tiesiog išsituštini gmail'ą ^^

      Ir bendrai smagu, kad iš esmės gana skirtingi aspektai patiko skirtingoms blogger'ėms :) Jaučiuosi tikras proto bokštas :D

      Panaikinti
  12. Šis įrašas buvo ne tik įdomus, tačiau ir labai informatyvus asmeniškai man, kaip naujai "iškeptai" Gravity blogo komandos narei (dar neapsiverčia liežuvis save vadinti bloggere). Ir iš tiesų, kiek dar daug ko nežinau! Perskaičius, net galva susisuko ir pasidarė kiek baugu. Kodai, pagalbinės lėlės, profilis užsienietiškose žaidimo versijose.. Iš to galiu pasakyti tik viena - tai yra didžiulis darbas, pasiryžimas ir savotiškas pasiaukojimas, kurį žingsnis po žingsnio mėginsiu išgvildenti ir aš.
    Tariu didžiulį ačiū už šį įrašą, kuris man parodė visa tai, kas slypi už blogo rašymo ir už tai, jog tikiu, kad rašant su didele meile galima tikėtis to "saldaus jausmo", apie kurį čia buvo užsiminta. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, lėlė angliškoje (ar kitoje) versijoje labiausiai reikalinga per teleporterį arba "jachtos" tipą. Tada be problemų (arba su mažiau problemų) susirenki reikiamą informaciją apie žaidimą :) Dar naudinga nueiti pasitikrinti ar nėra "special offer", kai koduose randi vienui vieną naują daiktą :)

      O meilė savo darbui visada labiausiai padeda pasiekti geriausių rezultatų ;)

      Panaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.