2015 m. birželio 15 d., pirmadienis

"Filmų kolekcija"

Sveiki, su jumis vėl trumpam sveikinasi Luna :)

Kadaise mūsų mieloji Vyshnia. paskelbė labai mielą ir, manau, naudingą įrašą apie žaidimo Laimingųjų kortų kalades ir jų prizus (ČIA). Patikėkite, ji šį įrašą ruošė labai ilgai ir kruopščiai, jo juodraštis kelias savaites praleido tarp blog'o įrašų, kol buvo paskelbtas (lygiai kaip ir šis dėl kitų priežasčių ^^"). 

Iš šio įrašo dar kartą supratau, kad ne visos žinome ir atpažįstame "Filmų kolekcijos", buvusios senojoje versijoje ir perkeltos į MA Laimingąsias kortas, personažus. Ir aš pati tik per kelis metus surankiojau supratimą kuri apranga, iš kokio filmo. Šiuo supratimu ir trupučiu papildomo panaršymo po angliškos versijos forumą rezultatais ir noriu šiandien pasidalinti. Juk vasarą bus daugybė progų galbūt peržiūrėti ir visus filmus, kurių herojų aprangas matome savo mielojoje "Superpanelėje" ^^ Tad šia proga pateiksiu ne tik Laimingųjų kortų aprangas ir jų atitikmenis realybėje, tačiau ir trumpai pristatysiu pačius filmus ^^ 

Taigi - pradedam!


Laikysiuosi senosios versijos parduotuvės "Filmų kolekcija" tvarkos, o joje pirmoji apranga iš...

Matrica (The Matrix1999 m. 
Imdb metascore: 73/100.


Legendinis filmas sukėlęs tikrą perversmą ir atgaivinęs mokslinės fantastikos kino žanrą. 
Mačiau jį labai seniai, tačiau tada, dar paauglė, buvau sužavėta ir priblokšta. O galbūt mes iš tiesų visi visai negyvenam? Gal mes jau užkariauti ir valdomi robotų, o galbūt apskritai esame tik kažkieno daug tikresnio sapnuojamas sapnas, o gal žemė tik dievų žaidimų lenta, kaip manyta dar Antikoje? Kaip bebūtų ši trilogija tikrai verta susipažinimo ;) Juk pirmoji jos dalis laimėjo net 4 Oskarus! 

"Matrica" traileris: ČIA 

Įdomus faktas: Matrixism'as - tai naujas religinis judėjimas įkvėptas "Matricos" filmų trilogijos. 

Firminis ženklas/įtaka pop kultūrai: neabejotinai krintančių raidžių fonas :)

Kabaretas (Cabaret1972 m. 
Imdb metascore: 80/100.


Šio filmo nesu mačiusi ir iki šio įrašo rašymo nieko apie jį nežinojau. Nė nebuvau girdėjusi, nors Vyshniai rengiant savo įrašą apie Laimingąsias kortas ši apranga atrodė matyta. Tačiau šis filmas laimėjo net 8 Oskarus! O tai daug ką pasako (tikiuosi) ;)

"Cabaret" trailerisČIA

Įdomus faktas - pagrindinė "Kabareto" aktorė Liza Minnelli yra Judy Garland, suvaidinusios Doroti legendiniame 1939 m. filme "The Wizard of Oz", duktė.


Žvaigždžių karai: epizodas VI - džedajaus sugrįžimas (Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi1983 m. Imdb metascore: 52/100. //Įsijungiam garso takelį (ČIA) ^^//


Tikiu, kad viso šito reikalo pristatinėti nereikia :) Galiu tik pasakyti, kad šiame filme tikrai yra nemažai tokių wtf? vietų, todėl jis aplamai kiek nuviliantis (atsižvelgiant į bendrą "Žvaigždžių karų" garbinimą), tačiau tuo pačiu ir labai juokingas :D tie meškiukiai... žaaavingi ^^

"Epizodo VI" traileris: ČIA

Įdomus faktas - Daugelis pastatų, statytų Tatooine miesto filmavimui, tebestovi Tunise, o kai kuriuose iš jų įsikūrė vietiniai gyventojai :)

Firminis ženklas/įtaka pop kultūrai: "Žvaigždžių karų" įtaka viskam tokia didelė ir neaprėpiama, kad sunku ką ir išskirti... Žmones pasaulyje tiesiog galima skirstyti į Žvaigždžių karų gerbėjus, Žiedų valdovo gerbėjus bei Hario Poterio gerbėjus ir dauguma mūsų jau bus suskirstyti į magiškus, individualius pasaulius, kurie turi ištisas įstatymų džiungles, gyvenimo būdą, savitą humorą ir požiūrį į pasaulį. Tai viena tų epopėjų užauginusi ištisą kartą ir tebeauginanti naujas.



Seksas ir Miestas (Sex and the City) 1998-2004 m. 

Serialas, apie kurį kadaise buvo rašoma visur, liaupsinamas visur, tačiau dar nė dešimties neturinčiai Lunai tikrai nė velnio nebuvo įdomus. Tačiau kūrėjams, ar bent jau filmų kolekcijos sumanytojams, šis serialas ir jo perkėlimas į didžiuosius ekranus, akivaizdžiai patiko. Įrodymai?.. Na... :



Ilgą laikai tikrai maniau, kad tai turi būti Merės Popins apranga... tikrai...


Tačiau aš pati niekada nežiūrėsiu nei serialo, nei filmų. Iš pačių kūrėjų teikiamos informacijos ir kritikų fronto suprantu, kad šis serialas visiškai ne mano skonio ir propaguoja visai netikusias vertybes. Jei jau imtasi net mokslinių tyrimų, kurie įrodė jo blogą įtaką suvokimui apie pasaulį, moterų padėtį jame bei meilę, tai man to visiškai užtenka... Na, bet puikiai žinome, kad ir mūsų žaidimo vertybės gana įdomios, nors šio serialo atžvilgiu visiškai priešingos...
Bet čia jau atskira tema :)

Neidentifikuotas filmas. 

Dėl šios aprangos tariausi su kitomis blog'o rašytojomis, tačiau taip ir likome nesumojusios, iš kurio kino filmo galėtų būti ši apranga. Vis dėlto Kittie siūlymu galime prisiminti žaviuosius Julia Roberts ir Richardą Geerą bei šią vasarą dar kartą pažiūrėti "Gražią moterį", kadangi mes nusprendėme, kad ši apranga artimiausia filmo gražuolės kostiumui. Tačiau jei atpažįstate tikrąjį šios aprangos personažą, nekantriai lauksime jūsų minčių komentaruose. O kol kas:

Graži moteris (Pretty Women) 1990 m. Imdb metascore: 51/100.
Įsijungiame pagrindinę filmo dainą ir dainuojame kartu (ČIA) :)


Gana įdomiai ir kontraversiškai perteikta Pelenės istorija. Ir vien to užtenka, kad šios istorijos gerbėjai Lunai šis filmas paliktų kuo geriausią įspūdį. Ar bent prisiminimą apie šį filmą. Dvigubų priešingybių susidūrimas ir susivienijimas į vieną... iš meilės. Viešosios nuomonės paniekinimas, tapimas savimi, atradimas grožio, kuriam visi kiti atsuko nugarą ir priklijavo stigmą... Kas gali būti romantiškiau? Ech, jau ir vėl užsinorėjau pažiūrėti šį filmą tą 8 ar 9 kartą :D

"Graži moteris traileris - ČIA.

Įdomus faktas - Vikipedijoje galima susipažinti su ištisa pagrindinių aktorių atrankos drama. Itin ilga ji buvo Vivian vaidmeniui. Prieš Julia Roberts jo nesutiko imtis tokios iki šiol garsios aktorės kaip Meg Ryan ir Michelle Pfeiffer bei eilė kitų to meto žvaigždžių. Galiausiai J. Roberts šis vaidmuo atnešė pasaulinę šlovė ir Oskaro statulėlę už geriausią pagrindinį moters vaidmenį :))

Firminis ženklas/įtaka pop kultūrai - Vivian apsipirkinėjimo scena ir "titulinė" suknelė tikrai visuotinai atpažįstamos ir mėgstamos įvairiose parodijose, teminiuose vakarėliuose ir pan. Tad manau, nieko daugiau išknisinėti ir nereikia ^^


Pusryčiai pas Tifanį (Breakfast at Tiffany's) 1961 m. Imdb metascore: 76/100.
Kaip garso takelį įsijungiam "Moon river" (ČIA) ^^


Beveik lygiai prieš metus liaupsinau šį filmą asmeniniame blog'e. Išties "Pusryčiai pas Tifanį" paliko patį geriausią įspūdį iš visų kada nors matytų "klasikinio Holivudo" filmų. Ir jei kas paklaustų Merlin Monro ar Audrey Hepburn, nedvejočiau - Audrey :) Nors moteris čia vis dar kiek paika, skrajojanti padebesiais tarsi didelis vaikas, tačiau tuo pačiu ir turinti tikrai įdomų, spalvingą, ryškų charakterį, o ne tik seksualiai dainuojanti ir šokanti gražuolė. 

Nežinau... man tai tiesiog be galo mielas ir jaukus filmas, nunešantis į tą velniškai lietingą rugpjūčio popietę, kai žiūrėjau ir juokiausi, ir žavėjausi natūralia, užburiančia Audrey ir jos personažo elegancija, gracija ir filosofija :))

"Pusryčiai pas Tifanį" traileris - ČIA.

Įdomus faktas - 2012 m. JAV Kongreso biblioteka filmą pripažino kultūriškai, istoriškai ir estetiškai reikšmingu bei atrinko jį išsaugojimui Nacionaliniame filmų registre.

Firminis ženklas/įtaka pop kultūrai - be neseniai į madą grįžusių "musės" akinių, be cigarečių kandiklio, tai neabejotinai šis Audrey Hepburn portretas išplitęs po mados pasaulį įvairių įvairiausiomis formomis:



Septintųjų metų niežulys (Seven Year Itch) 1955 m. 


Tai klasikinis M. Monroe filmas, su klasikine siužeto linija, klasikiniu jo naivumu ir klasikiniu Marilyn personažu. Ir labiausiai ką knieti pasakyti apie šį filmą jums - tai, kad toji legendinė scena, kurioje pakyla Marilyn herojės (kuri net neturi vardo, po velnių...) sijonas iš tiesų tetrunka vos kelias sekundes ir nufilmuotas visai ne taip, kaip būtų galima įsivaizduoti iš visų tų nuotraukų, ar parodijų ir kitokių nuorodų į šią sceną vėlesniuose meno kūriniuose (kad ir kokios formos jie būtų). Būtent dėl to likau labiausiai nusivylusi šiuo filmu. Ir apskritai nusivylimas geriausiai apibūdina su šiuo filmu susijusias emocijas... 

Tačiau bet kuriuo atveju, tai vienas iš tų filmų, kuriuos verta pamatyti vien dėl jų įtakos pop kultūrai. Vien dėl to, kad kitą kartą kokioje retro stiliaus, ar šiaip labai stilingoje kavinėje pamatę žymiąją Marilyn nuotrauką žinotumėte jos kontekstą, o ne vien tai, kad joje pavaizduota Monroe. 

"Septintųjų metų niežulys" traileris - ČIA.

Firminis ženklas/įtaka pop kultūrai - jau minėtoji scena.

Briliantinas (Grease) 1978 m. Imdb metascore - 70/100. 
Pakilnojam kojas pagal "You're the One That I Want" (ČIA), o jau tada žiūrim ką turim :)


O turim čia labai smagų, labai muzikalų filmą. Dar vienas miuziklas pateikęs pasauliui ne vieną dainelę, kurią būna sunku išmesti iš galvos. Tai laikai kai filmai tebebuvo naivūs ir pagrindinė jų misija tebebuvo parodyti mielą/gražų/tobulą pasaulėlį, kuris atsvertų niūrią kasdienybę, o ne sudrebintų žiūrovo pasaulėžiūrą, pasaulėjautą ir viską tarp jų, tačiau... "Briliantinas" yra tiesiog smagus. Tiesiog gražus. Ir tiesiog vertas pažiūrėti, jei dar netyčia nematėte. Bent jau Luna net išsižiojo pirmą kartą pamačiusi dainuojantį Johną Travoltą, tad ir dėl to verta ;D

Įdomus faktas - filmo garso takelio albumas užėmė antrą vietą perkamiausių albumų tope ir nusileido tik kito filmo, kuriame vaidino Johnas Travolta, garso takeliui - "Šeštadienio nakties karštinė" (Saturday Night Fever). 

Firminis ženklas/įtaka pop kultūrai - negalėčiau išskirti kažko tokio labai konkretaus, tačiau pati ta aštunto dešimtmečio nuotaika, pati ta blogiuko vaikino ir gerietės mergaitės meilės istorija, dainos "Summer Nights" scena yra tapusi tam tikru brandu. Užtenka peržiūrėti kelis "Chorų karų" sezonus ir suprasite apie ką aš ^^

Purvini šokiai (Dirty Dancing) 1987 m. Imdb metascore - 65/100.
Ir šįkart filmo aprašymą siūliau pradėti su daina ;) (ČIA)

Šį filmą ir Meilutę žaidimo kūrėjai mėgsta ne ką mažiau nei Kerę iš "Seksas ir miestas" ^^




Lygiai taip pat gerai atsimenu tą kartą, kai pirmą kartą žiūrėjau šį filmą. Labai ilgai tai atidėliojau. Kažkaip maniau, kad tam reikia ypatingo nusiteikimo, kad reikia laukti daugybės nešvankybių, tačiau buvo ir kiek gėda nebūti mačius tokio plačiai žinomo filmo... Taigi pabaigus visus ketvirto bakalauro kurso vargus, tačiau mielam Liūtui tebeplušant su savo rašto darbais, negalėjau mėgautis visais vasaros ir laisvės nuo mokslų malonumais. Tad žiūrėjau daugybę filmų. Tarp jų ir "Purvinus šokius"...  Ir vėl tenka pareikšti - nusivyliau juo.

Tai kiek atvirkščia Pelenės istorija, su Romeo ir Džiuljietos prieskoniu, kur iš "vargetų" sluoksnio bando kapstytis žavus pramoginių šokių mokytojas... Vasaros pramogų kurorte juo susižavi jaunutė, gerutė mergaitė ten atvažiavusi su tėvais. Žinoma, aplinkybes verste priverčia ją mokytis su juo pramoginių šokių, žinoma jie įsimyli, žinoma apie šį merginos ryšį su vaikinu sužinojęs tėvas nusivilia mylimiausia savo dukterimi, žinoma, galiausiai jie visam kurortui įrodo, kad pagrindinis herojus išties talentingas ir žavus, o ne tik gražuolis turtingų damų viliotojas... ir, žinoma, visa tai skamba be galo banaliai, tačiau jei šio filmo kūrėjai buvo pirmieji pasiūlę tokią banalybę didiesiems ekranams, greičiausiai jie buvo genijai...

Tad verdiktas vėl panašus - šį filmą verta pažiūrėti tą vieną vienintelį kartą gyvenime ir tiek. 

Įdomus faktas - pagrindinio herojaus Džonio ištarta eilutė Nobody puts Baby in the corner turi gana ilgą post-istoriją... Ji tapo gana populiari or visur kur naudojama, o ta proga ir grupė Fall Out Boy parašė dainą tokiu pavadinimu.

Ir be to Meilutės tėvą vaidinęs aktorius įgarsino žvakidę Liumjerą "Gražuolė ir Pabaisa" filmuke! Argi ne miela? ^^

Firminis ženklas/įtaka pop kultūrai - be jokios abejonės (ir net nereikia bandyti ką nors iškapstyti google ar vikipedijoje), tai TAS pakėlimas šokyje. Patikėkite manimi, jei bet kuriame kitame filme ar šokio numeryje matėte šį pakėlimą, tai tik dėl to, kad jis buvo parodytas "Purvinuose šokuose"...


Tai tiek iš manęs šįkart. Linkiu jums kuo geriausios vasaros, kuo įdomiausių nuotykių bei kuo labiausio atsipalaidavimo nuo sunkių minčių, darbų ir lėkimo bent kelioms savaitėms. 

O Luna vėl atsisveikina neribotam laikui ir išvyksta kapstyti po įvairias Lietuvėlės žemes bent iki rugpjūčio ;) 

Adios!

P.S. Viena menkutė, tačiau įdomi smulkmena - senojoje žaidimo versijoje nebėra tatuiruočių salono. Ar galite tuo patikėti? o.O Negalėjau nei panaikinti, nei pakeisti tatuiruočių, kai ruošiausi šiam įrašui. 

2 komentarai:

  1. Liux, bet butu idomu gauti senojo zaidimo nuroda..Pasiilgau as jo ;S gal imestum cia ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Amm... nuoroda ta pati kaip ir į "Mados areną", tik dešinėje reikia paspausti rodyklę "Superpanelė"...

      Primenu, kad ten naujų žaidėjų registracija nebegalima.

      Panaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.