2014 m. gruodžio 22 d., pirmadienis

Antradieniniai forumo konkursai



Sveiki! Su jumis sveikinasi Liamba :)
Manau, daugelis virtualių draugių mane prisimena kaip buvusio blog’o “Švytinti tamsa” autorę.
Neseniai iš Lunos sulaukiau pasiūlymo rašyti šį “Forbes club” blog‘ą kartu. Pamaniau - o kodėl gi ne. Supratau, kad geri dalykai ateina nelauktai, kaip ir šis blog‘as. Tikiuosi, kad jis taps ir man ir jums kaip smagus laisvalaikio praleidimas betaupant pinigėlius, beplepant klube ar begeriant rytinę kavą.
Tiesa, man dar niekada neteko rašyti apie žaidimą, netgi tuo metu, kai  Superpanelės pasaulis gyvavo bei klestėjo, kai būdavo itin populiarūs blog‘ai, žurnalai apie SP, kai juos rašydavo visi, kas tik netingi. Man tai visada atrodė labai sudėtingas ir rimtas darbas. Pateikti visas naujienas, nuomonę taip, kad sudomintum skaitytoją. Taigi, o dabar atėjo metas ir man išbandyti šį naujai seną dalyką.


 Tam, kad įrašas nebūtų apie nieką, norėčiau pakalbėti apie antradieninius forumo konkursus.
Pirmą kartą pamačiusi administracijos atsiųstą žinutę apie konkursus nuoširdžiai apsidžiaugiau. Tikrai. Visada man patiko konkursai, juos priimdavau lyg kokius iššūkius. Niekam ne paslaptis, kad Liamba yra jau atradusi, suformavusi savo stilių, todėl persikūnyti į kokias nors barbes būdavo įdomu. Aišku, svarbūs būdavo ir prizai. Kaip ir šiuo atveju. Pripažinkim, kad siūlomas prizas gan solidus –  „Geriausiai įvertinta superpanelė laimės 200 smaragdų, o dar 9 superpanelės bus apdovanotos 100 smaragdų!“. Gundo, ar ne? Nors, kaip iš administracijos, tikėjausi safyrų, na, bet velniai nematė, bus gerai ir smaragdai. Svarbu, nemokamai. Juk susirinkti 100 smaragdų užima maždaug tris dienas(aišku, priklauso nuo to, kiek laiko gali sau leisti negyventi realiame gyvenime). Bet, pasirodo, nieko nemokamo čia nėra. Šį kartą žaidimas muša ne per piniginę, o per laiką.

Paimkime kaip pavyzdį konkursą „Mano superpanelė“.  Tai pats pirmas konkursas, paskelbtas administracijos. Būtent šia tema labai apsidžiaugiau, kad bus galima pademonstruoti savo stilių, pasižiūrėti į kitas dalyves. Nuotrauką rinkausi ilgai ir rimtai. Svarsčiau, kuri geriausiai atstovautų Liambos stilių.
Išsirinkau, įkėliau ir sėdėjau sau patenkinta savaitę. Gruodžio devintą dieną jau laukiau rezultatų, vis perkraudavau puslapį. O jų kaip nėra, taip nėra. Juk administracija aiškiai išdėstė, jog: „Mano superpanelė“ konkursas vyks iki gruodžio 9 d.“ O štai čia, po pietų ir prasidėjo linksmybės. Po konkursine nuotrauka pas visas atsirado kažkokios žvaigždutės-balai, visai kaip MA. Pasirodo, kaip galvojau, administracija nerinks nugalėtojų, kaip įprastai darydavo. Reikės balsuoti tom, kurios turi forumo anketas. Nusivyliau. Tai reiškė, kad reikės žaidime balsuoti, reklamuotis ir prašinėti, kad pabalsuotų už tavo nuotrauką. Nes, kaip žinia, jei nieko nedarysi, nieko ir negausi. Visai, kaip ir Mados Arenos podiume. Galima teigti, kad turime naują podiumo ir konkurso hibridą.  O tai reiškia, kad  konkursuose dalyvaus tik tos, kurios turi laisvo laiko. Daug laisvo laiko. Kas siekė nors kartą podiumo, supras apie ką aš čia kalbu.
Užmetame akį, kiek kiekviename konkurse dalyvauja šiuo metu žaidėjų:
  • Mano superpanelė - 176
  • Kalėdiniai stebuklai - 206
  • Mano šventinis interjeras – 42 (liko 3 dienos kelti deriniams)
  • Mylimiausias pasakų personažas – 55 ( liko 10 dienų kelti deriniams)
 
Tad, kaip čia nutiko, kad kuo toliau, tuo mažiau dalyvių dalyvauja konkurse?  Galbūt nusivylė „teisinga“ vertinimo sistema? Reiktų pakalbėti ir apie tai. Kiekviena dalyvaujančioji nors kartą yra mačiusi, kad kuo toliau, tuo labiau jos balų vidurkis leidžiasi nuo 5, vis žemyn ir žemyn ir žemyn... Tada susimąstai, ar tu tikrai taip baisiai atrodai, ar priežastis slypi kažkur kitur. Taip, priežastis yra ne derinyje. Visiems visiškai nusispjaut, kaip tu atrodai, ar išsipuošei tarsi Pelenė į puotą, ar pavirtai Kvazimodu. Priežastis yra daugelyje iš mūsų egzistuojančio „lipimo per galvas“ geno, pavadinkim šį dalyką taip. Dar tik prasidedant balsavimui matai, kaip viena dalyvė sparčiai kyla į viršų, tuo tarpu kitų dalyvių balas ženkliai mažėja. Šaunu, a?
Taigi, dalyvaujant konkurse reikia ne tik daug laiko reklamoms, bet ir ištikimų draugužių pagalbos, kurios tave temptų aukštyn. 

Aišku, nereikia atmesti galimybės, kad konkursuose mažėja dalyvių todėl, jog kai kurios žaidėjos tingi puošti savo būstą...ar pastebėjot, kiek daug būstų apstatytų yra atmestinai, arba visai tuščiais kambariais?..
Nors dar liko trys dienos siųsti savo būstų nuotraukas, galima spręsti, kad dalyvaus jame tik apie 60 žaidėjų. Palyginus šį skaičių su pirmais dviem konkursais, tai nežmoniškai mažai.

Kitas konkursas, kuriame kol kas mažai žaidėjų - " Mylimiausias pasakų personažas". Į šį konkursą derinius siųsti galima dar 10 dienų, pakankamai daug. Pagal mano paskaičiavimus, jame turėtų dalyvauti 150 žaidėjų, jeigu ir toliau tokiu tempu visos siųs derinius. Kaip manot, kodėl taip neaktyviai šiame konkurse keliami deriniai? Aš manau, todėl, kad žaidėjos tingi kurti naujus derinius, taip sakant, ''į temą''. Abejoju, ar surastume daug galerijų, turinčių pasakų personažų. O surasti galerijoje ir įkelti į konkursą nuotrauką juk labai patogu.

Ar vis dar norite dalyvauti konkursuose ir gaišti juose laiką? Jei taip, jūs tikros nutrūktgalvės.  Arba, esate velniškai naivios, visai kaip aš, ir tikitės, kad kada nors ateis diena, kai konkursus valdys sąžiningumas.

Taigi, nepatingėkit peržiūrėti visų dalyvių derinių, nustebsit, kiek daug vertų prizinių vietų aprangų atrasite dalyvaujančiųjų tarpe, nepelnytai nubalsuotų į paskutinius konkurso puslapius.

O atsisveikinimui asmeniškai nuo Liambos palinkėjimas – nebūkite avių banda ir nepasiduokite reklamai :)

bacdbacdbacdbacd
Su viskuo sutinkant ir entuziastingai linksint galva, skaitant Liambos mintis, Lunai belieka pridurti, jog sekant podiumų madą konkursuose daugybė vienodų derinių... Tai ypač akivaizdu "Kalėdiniuose stebukluose". Net nekyla rankos imtis balsavimo. Kaip manote, koks procentas derinių yra su smaragdine poza ir skėčiu? Nepykite, mielosios, jei ir Jūs pasirinkote būtent tokį derinį, tačiau nuo pat pradžių buvo gana akivaizdu, jog tokie "išskirtiniai" deriniai ir dominuos. Tokiu būdu man tebekabo klausimas - ar pozos tikrai suteikia panelėms išskirtinumo, ar kaip tik visas suvienodina? Tačiau apie tai dar vėliau :) 
Dabar linkiu visoms apkerėti net didžiausias užrauktas šiknas ir susirinkti šiuose konkursuose kuo geresnius balus. Linkėdama jaudinančio ir visa apimančio likusio švenčių laukimo;
- Lunalight

1 komentaras:

  1. Oho kiek smaragdų dovanų! Tie smaragdai tokie grazus, bet norint juos laimeti laiko nemazai reikia sugaist...

    AtsakytiPanaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.