2016 m. kovo 25 d., penktadienis

Drabužinės kodai

Sveiki!

Šiandien su jumis sveikinasi Liamba :)
Jau ilgą laiką mintyse brandinau mintį sukurti šį įrašą, kuris, tikiuosi, jums ne tik teoriškai, bet ir praktiškai kada nors pravers. Šis įrašas bus mokomasis, susijęs su kodais ir drabužių paieška.
Apytiksliai prieš metus laiko mokėmės ieškoti drabužių pagal kodus, kaip tai darėme, galite prisiminti šiuose įrašuose:
Na, o šiandien galbūt kam nors palengvinsiu drabužių ieškojimą, kadangi tai galima daryti daug paprasčiau, jei tik turite norimą drabužį savo drabužinėje.
Kiekvienoje naršyklėje vis kitokiu būdu ieškoma drabužių. Pasirinkau keturias populiariausias naršykles Lietuvoje, kuriomis naudojamąsi daugiausiai: Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer bei Opera.

Drabužių ieškojimą pradedame įeidamos į savo drabužinę ir aprengdamos lėlę norimu rasti drabužiu. Kai tai padarome, spaudžiame dešinį pelės mygtuką, kurio dėka mums išmeta lentelę. Joje reikia teisingai pasirinkti, ką spausti, jog mums išmestų drabužių kodus. Kiekvienoje naršyklėje toliau atliekami veiksmai šiek tiek skiriasi.

Mozilla Firefox

Lentelėje spaudžiame "Tirti elementą". Paspaudus turi atsirasti dar viena lentelė ekrano apačioje. Kaip matote, aš pasirinkau ieškoti pilko palto, su poza, kodo. Taigi, naujai atsiradusioje lentelėje tarp visų kodų susieškau tokio, kuris turėtų žodį "coat". Iš pradžių rodys tik "<div id"="modelCoat" class"=clothes">" (apibraukiau šią nuorodą raudonai). Taip nutinka su visais drabužiais, kurie sudaryti iš dviejų dalių. Norint, kad rodytų pilnus kodus, reikia šalia šių žodžių kratinio paspausti pilką rodyklę, kurią taip pat apibraukiau raudonu kvadratėliu. Taip viena nuoroda išsiplečia į dvi, kuriose ir yra jums reikiami kodai. Paspaudus ant norimos nuorodos, ji pasižymi mėlyna spalva, o dešinėje lentelės pusėje, atskirtoje nuo visos, mums atsiranda drabužio kodas. Užvedame ant jo pelę, spaudžiame vieną kartą ant nuorodos ir naujame lange mums išmeta pilną drabužio vaizdą. Bent jau man, naudojantis Firefox naršykle, drabužių paieška vyksta greičiausiai ir patogiausiai ^^

Taigi, kaip jau spėjote įsitikinti, tai išties labai greitas ir paprastas būdas ieškoti drabužių  fotošopinimui. Keliaujame prie kitų naršyklių.

Google Chrome


Lentelėje spaudžiame "Apžiūrėti". Dešinėje ekrano pusėje atriranda nauja lentelė. Joje susirandame mums reikiamą kodą, kuris turėtų žodį "coat". Išplečiame jį paspausdami pilką rodyklytę. Vienas kodas išsiskaido į du, kurių mums ir reikia. Pirmas kodas - pirma palto dalis, antras kodas - antra palto dalis. Pasižymime pirmą palto dalį ir nukopijavę nuorodą, įklijuojame į naują skirtuką. Tuo man ir nepatinka Chrome, kadangi paspaudus ant nuorodos, naujame lange neišmeta drabužio, nuorodą reikia kopijuoti pačiai ir tik įklijavus ją į naują langą, ši atsidarys. Tokiam tinginiui kaip man, tai per daug pastangų reikalaujantis darbas...








Internet Explorer

 
Internet Explorer naršyklės išmestoje lentelėje spaudžiame "Inspect element" (dabar susimąsčiau, kad galbūt pas mane nebuvo pakeista naršyklės kalba. Tačiau nieko tokio, jūs tikrai susiorientuosite). Šioje naršyklėje pirmą kartą ieškojau drabužių pagal drabužinėje esančius kodus, taigi, atkreipiau dėmesį į naujai atsiradusios lentelės dizainą, jis išties atrodo labai patraukliai ir moderniai :) Tiesa, lentelė labai panaši į jau aptartą Firefox lentelę, skiriasi tik tuo, jog ir čia drabužių kodus tenka kopijuoti pačiai ir vėliau įklijuoti juos į naują naršyklės skirtuką, kaip ir Chrome naršyklėje. Ir vėl atimamas brangus laikas kopijuojant ir įklijuojant nuorodas. O prieš tai jau tikrai galvojau, jog Explorer taps mėgstamesnė už Firefox vien dėl lentelės dizaino :D




Opera




Lentelėje pasirenkame "Inspect element". Naujai atsidariusioje lentelėje vėlgi susirandame reikiamą nuorodą, išplečiame ją, spausdamos pilką rodyklytę. Tam, kad rastumėme pilno dydžio drabužį, Opera naršyklėje kodus taip pat reikia nusikopijuoti ir įklijuoti į naują skirtuką, kaip ir prieš tai dvejose aptartose naršyklėse.




Dar vienas įdomus dalykas, kurį galima atlikti naudojant kodus, esančius drabužinėje - aprengti lėlę neturimais drabužiais. Iš karto perspėju, jog aprengus neturimais drabužiais, jie neatsiras pas jus profilyje, jei išsaugosite derinį. Ši funkcija tiesiog "pasižaidimui" :)

Šį kartą aš ieškosiu neturimų džinsų. Iš pradžių reikia lėlei uždėti bet kokias kelnes, aš pasirinkau tas, kurios mano drabužinėje yra antroje eilėje pirmos. Spaudžiame "Tirti elementą" (ką spausti, priklauso nuo naršyklės), susirandame tarp visų nuorodų "pants", pažymime nuorodą paspausdami ant jos. Dešinėje lentelės pusėje atsiranda mano užsidėtų kelnių kodas "...312-c2...". Norint pakeisti kodą į neturimų kelnių kodą, reikia spausti ant žalių raidžių, kurias abibraukiau raudonai.

Atsiranda eilutė, kurią galima koreguoti. "312-c2" keičiu į  "316-c54". Jei teisingai suvedate kodą, ant lėlės turi atsirasti neturimas drabužis. Jei taip nutiko, spaudžiame klaviatūroje "Enter" mygtuką.
Paspaudusios "Enter", galime padidžiuoti ir pasigrožėti savo nuveiktu darbu :)

 Kaip matote, savo drabužinėje tikrai neturiu šių džinsų, jie uždėti su kodu taip, kaip demonstravau jums. Tikiuosi, kad ir jums viskas pavyks ir galbūt karts nuo karto, turėdamos laiko, bandysite drabužinėje kurti derinius iš neturimų daiktų, ar tiesiog pasižiūrėsite, kaip atrodo vienas ar kitas drabužis jūsų derinyje, galbūt nuspręsite netgi nusipirkti, jeigu jis patiks ir įtiks ;)

Taip žaisti su kodais galima ne tik lėlės drabužinėje, tačiau ir sužadėtinio, gyvūnėlio, grožio salone. Galima keisti profilio fonus, automobilius ar dekoruoti būstą.
Tačiau, kaip jau minėjau, kitos panelės nematys jūsų pakeitimų, jei išsaugosite tai, ko neturite. Pakeitimus galite matyti tik jūs pačios :)

Linkiu gražaus ir jaukaus penktadienio vakaro :)

19 komentarų:

  1. Tuo pačiu toks būdas tinka "pavogti" nuo kitos merginos drabužėlius (svetimame profilyje) . :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ivetuk aš bandžiau nuo Vyshnios nuvogt tą kombinezoną o man vis nagus meta kai paspaudžiu atidaryti naujame skirtuke...
    O Liamba man išties labai patinka tavo "pamokėlės" tik vakar pasidomėjau drabužių paieška, nes norėjau susitast sijoną...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, meta nagus, tačiau, kaip sakiau, reikia susirasti norimo daikto kodą pačiai. Kombinezonas-kelnės, todėl tarp kodų reikia ieškoti žodžio ''pants'' :) Jei neaišku, pažiūrėk čia:) :
      http://s18.postimg.org/d64jcdux4/Untitleddd.jpg

      Panaikinti
  3. Labai geras įrašas, Liamba. Runway blog'e jau esu skaičiusi apie greitesni drabužių ieškojimą, bet net nežinojau, kad galima lėlę aprengti neturimais drabužiais. Tai iš ties pagelbės kai norėsi pirkti daiktą, bet nežinai kaip jis atrodo (ir tu nemoki ieškoti daiktų viso dydžio). Dar karteli sakau, kad geras įrašas!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ak ačiū Liamba labai dabar "paplėšikausiu" ir nereikės tiek vargti ieškant drabužio☺😊😁

    AtsakytiPanaikinti
  5. O jeigu nusifotografuoji su savo neturimais drabuziais kitos mato (nuotrauka) ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ne, tuos drabužius paėmus iš kodų galima naudoti fotošopo, pasimatavimo ar kokiems kitiems darbams, jų pervesti į savo drabužinę negalima. Nusifotografavus su uždėtais naujais drabužiais pagal kodus, panelės matys senus drabužius, kurie buvo prieš Jums pakeičiant kodus :)

      Panaikinti
  6. Labai praverčiantis įrašas! Gal galėtumėt pasakyt, kokios panelės yra pavaizduotos blogo pagrindiniame paveiksliuke? Kur sveikinimas Kovo 11-osios proga

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Liamba, Luna, Vyshnia ir klubo prezidentė - Forbela :) Labai lengva atpažinti, nes visos 4 niekada nekeičia savo veidukų :)

      Panaikinti
    2. Na, "teisingas" eiliškumas būtų: Forbela, Vyshnia., Liamba ir Luna ^^
      Tačiau smagu, jog esame atpažįstamos ;)

      Panaikinti
  7. Ačiū tau labai Liamba už šitą pamokėlę,žiauriai pravertė :DD

    AtsakytiPanaikinti
  8. Aš kiekviena dieną peržiūriu "Forbių" profilį.Ir žiauriai faini įrašai.Dar norėčiau pagirti,bet svečių atvažiavo:D Nu tai pagirsiu kitam įraše:D:D:D:D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkojam labai, visada smagu girdėti :)
      O kitas įrašas rengiamas labai įdomus, tad lauksim išsamaus komentaro :D

      Panaikinti
  9. Vau...
    Čia yra tesiog išsigelbėjimas nuo visų drabužių ieškojimo ir spalvų ieškojimo! Man asmeniškai praktiškai NIEKADA nepasiseka surasti teisingos spalvos (Žinoma,išskyrus juodą ir baltą). Čia tiesiog yra Lobis!
    Bravo!!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip miela, kai ir po tokio gana ilgo laiko tarpo tokie straipsniai kam nors tampa "išsigelbėjimu" :)))

      Panaikinti
  10. Hi dear
    Sorry I don't speak your language and I didin't do this
    I didin't find spoiler pls help me

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Hello, Nur, it is hard to understand what kind of help you need. This way of finding full size clothes in the game is used when you have the said clothing in your closet or see on other player in the game.

      Panaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.