2016 m. kovo 11 d., penktadienis

Kiek rovė - neišrovė...

... Kiek skynė - nenuskynė,
Todėl, kad tu - šventovė;
Todėl, kad tu - tėvynė.

J. Marcinkevičius
"Lopšinė gimtinei ir motinai" (1981)


Jau ketvirti metai kaip karts nuo karto turiu galimybę būti kartu su žmonėmis, kurie renka partizanų, jų ryšininkių ir rėmėjų prisiminimus. Visą tą laiką negaliu atsistebėti, kaip jie pasakoja apie savo suėmimus, kankinimus, šeimų tragedijas, trėmimus nė kiek nesigraudindami...

Tačiau kai tik Profesorius užduoda finalinį klausimą "O ar pamenate, kai vėl pamatėte plevėsuojant trispalvę?", visos arba tuoj susigraudina arba su gražiausia šypsena pasakoja, kaip susigraudino tada...

1990 kovo 11-ta buvo mūsų tėvelių, o ir kai kurių MA žaidėjų kartos laikas. Baugus, džiugus, dainuojantis, drąsus, negalintis patikėti, kiek vėliau pasimetęs ar alkanas, tačiau ryžtingai žengiantis pirmyn laikas.

Tik visai neseniai tėtis papasakojo, kaip Nepriklausomybės atkūrimo metu su Lietuvos rinktine dalyvavo Sovietų Respublikų žiemos čempionate (ar pan.). Pirmieji startai buvo puikūs, tėtis užėmė prizinę vietą. Kovo 12-tą visa rinktinė ruošėsi tos dienos startams kaip įprastai iki kol atėjo kas iš čempionato žmonių ir pasakė, jog visi lietuviai diskvalifikuojami.
"Vakar paskelbėt Nepriklausomybę, jūs jau ne Sovietų Respublika. Negalit dalyvauti."
Jokių kitų medalių tėtis taip džiugiai nepralošė :D

Taip... 1990 buvo ir keistas, ir painus, ir pakilus metas. Ir visi esame tarp žmonių, kurie tai išgyveno, kurie gali tai pasakoti. Tad šio 26-to Lietuvos gimtadienio proga, labai skatinu visus pasidomėti ir sužinoti kaip tuo metu gyveno jūsų šeima, su kokiais kuriozais ar netektimis susidūrė.

Visiems linkime kuo linksmiausios bei prasmingiausios dienos!

Na, o įrašą norėtųsi užbaigti "Panoramoje" minėtomis žiniomis apie vestuvių vakarėlį MA.
Kolegės iš bulgariškos žaidimo versijos papasakojo, jog jų žiniomis vestuvių funkcija turėtų atsirasti kovo mėnesį arba artimiausiu jam metu! Taip taip, kovas jau beveik įpusėjo, tad labai tikimės, jog šįkart neapsigausime ir visi žaidimo strigimai vyksta būtent dėl vestuvių funkcijos :))) 

17 komentarų:

  1. Na ką!Lekiu prie šio įrašo!..
    Tiesa sakant pirma pradėkime nuo iliustracijos...Vos įžengus į Jūsų blog'ą gal kokias 5 minutes buvau APŠĄLUSI!Tiesiogine ta žodžio prasme...O po to tik pavyko "išstenėti":D : " Va čia tai groooožis..."Išties...Kiek daug čia įdėta darbo...Nu FANTASTIKA!Be galo...BE GALO GRAŽU!
    Na,o toliau apie tekstą...
    Man labai patiko, jog pirma buvo įdėti tokie jausmingi žodžiai!Ir šiaip visas tekstas toks jausmingas ir net gana pakylus!O ypač privertė nusišypsoti šis sakinys:"Jokių kitų medalių tėtis taip džiugiai nepralošė :D" :D
    Su Kovo 11-ąja, su LAISVE..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikiuosi, jog Liamba šį komentarą jau matė :D Jai labai patiks, ypač kai paveiksliukas buvo kurtas du metus :D

      O aš džiaugiuosi, jog patiko tekstas :) Manau, jis ir turi būti pakilus bei smagus, juk ir pati proga labai smagi. Kovo 11-tą niekas nežuvo, tik sovietų sąjunga ėmė byrėti, kas nemanau, jog didelis nuostolis :))

      Panaikinti
    2. 2 metus?!?! O dieve:) Kiek daug darbo....
      Šaunuolės:)

      Panaikinti
    3. Panašus paveiksliukas jau buvo pagamintas pernai, tik nebaigtas ir netyčiomis ištrintas, tad teko perkurti ir atgaivinti jį šiemet :)

      Panaikinti
  2. Nuostabu tai, ką darot...!!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pirmiausia, tai ir jus, mielosios, su Kovo 11!
    Šaunuolės, kas rašėt, skaitant viduje vis kirbėjo ta džiaugsmo gyslelė ir tekstas karts nuo karto tikrai išspaudė nuoširdžią šypseną! Na, o atnaujintas blog'o dizainas tikrai nuostabus ir gražus, tikros lietuvaitės :) Labai puikiai viską pavaizdavot! Net keista buvo išvysti tokį spalvingą, patriotišką jūsų blog'ą... Super, neatitraukiu akių, puikiai padirbėjot!.. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tavo komentaras taip pat tikras šypsenų spaudikas, Malibu ^^ Ačiū!

      Panaikinti
  4. Vyshnios šukuosena nuostabi, pirkčiau kad ir už 200 safyrų :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :D Pritariu, kad šukuosena nuostabi, nors kažin ar ilgai MA dar žaidėjų turėtų, jei atsirastų šukuosenų už 200 safyrų :D

      Panaikinti
  5. Paskutinis įrašas lyg iš Lunos blogo.O ir siaip pastebejau, kad paskutiniu metu blogas virsta lyg i asmenini tinklarasti.Turetum objektyviau vertinti naujoves zaidime, o ne piršti savo nuomone kitoms miela Lunalight. Kas liečia paveiksliuką, Liamba padirbėjo puikiai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tik dabar atradau šį komentarą, matyt, kas pašalino, kad nenusiminčiau ^^

      Šį įrašą išties norėjosi padaryti kiek kitokį, nei įprasti sveikinimai kovo 11 proga. Ypač kai ką tik turėjome vasario 16-tą, kuriai parašiau gana tradicinį sveikinimą, tad neturėjau pakankamai įkvėpimo antram tokiam :) Nežinau ar tas "Paskutinis įrašas lyg iš Lunos blogo" buvo priekaištas, ar ne, bet yra taip :)

      O savo nuomonės niekam niekada neperšu. Ir taip aišku, kad viskas ką rašau yra mano nuomonė. Erzina ir rašyti, ir skaityti tuos "čia tik mano nuomonė" po kiekvienos pastraipos, ar kiekvieno įrašo. Tarsi kokius pasiteisinimus, jog štai //turiu savo nuomonę ir čia jums ją parašiau, nors gal ji ir bloga//. Nė viena nuomonė nėra bloga ir neteisinga rašant apie tokį paprastą dalyką kaip MA.

      Iš panelių komentarų, kai jos prieštarauja, parašo, kad joms kaip tik tas patinka, ar anas nepatinka, buvau susidariusi vaizdą, kad taip ir yra - savaime suprantama, kad žaidime naujoves vertinu remdamasi savo požiūriu, kuris neturi būti ir visų kitų požiūriu. Nes nesu samdyta žurnalistė, ar administracijos pakalikė. Ir būtent tai ir yra objektyvumas, nes jei būčiau šališka - turėčiau imtis kažin kieno nors nepagrįsto palaikymo. Tad nelabai suprantu ir ką turi omenyje sakydama, jog esu šališka (tai juk sinonimas neobjektyvumui, ar ne? ^^). Kieno pusę tada nepagrįstai palaikau?

      Be to, manau, jog pakankamai objektyvu vien tai, jog stengiuosi išryškinti bent jau blog'o komandos nuomonių skirtumus apie žaidimo naujoves, jei apsikeičiame jomis berašant įrašus ^^ Bet pabrėžiu ir prašau pastebėti, jog tai tėra mano nuomonė :D

      Panaikinti
  6. Šaunuolės merginos! Nepaprastai gerai pasidarbavot su iliustracija ir tekstu :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. na tikekimes zinios apie vestuves si karta bus tikros:)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Taip pat labai dėkojame už pagyrimus ir Isabelai, Sandrai bei Anonimams :)
    Visi lygiaverčiai taip pat paglostę savimeilę ^^

    AtsakytiPanaikinti
  9. Ačiū labai smagu pas jus paskaitinėti ir sugaudyti kiekvieną naują Luna tavo žodį ir tavo mieloji Liamba iliustracijas.
    Abi jūs nerealios:)))

    AtsakytiPanaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.