2015 m. rugsėjo 1 d., antradienis

Rugsėjo 1-oji


Vasara, dar prieš kelias dienas atrodžiusi begalinė, tiksėdama praslydo mums pro pirštus ir pasitraukė į praeitį. Kažkuriame sekundės mirksnyje rugpjūtį pakeitė rugsėjis. Atėjo ruduo. Ar laukėte jo? Aš – labai.

 Ruduo yra... nepakartojamas. Juk tik tada mamos kepami pyragai skaniausi. Juk tik tada namai kvepia meile... kažkuo tokiu saldžiu saldžiu, jaukiu ir pažįstamu, visai kaip tas mamos pyragas :) Juk tik tada tarp delnų garuojanti kava (ar kakava) dvigubai skanesnė, nei bet kada anksčiau, galbūt dėl tos ore tvyrančios rudeninės magijos, kai viskas aplinkui miršta, tačiau tu žinai, kad atėjus metui, viskas ir vėl prisikels. Kai rytais tvyro tirštas pilkas rūkas ir išėjus iš namų pradeda kandžiotis šaltukas. Kai pažvelgi žemyn ir pamatai gatvės, nuklotas spalvingų lapų, o kažkur toli toli kabo sunkus tamsus lietaus debesis, kuris skubina tave pirmyn, ar atgal, į tuos pačius šiltus, kvepiančius namus.


Žinau, kad dauguma žmonių nemėgsta rudens, nes sieja jį su mokykla. Tačiau mokyklos metai yra ne tik žinių, o  įvairų atradimų, pirmų kartų metai. Tai – patys nerūpestingiausi gyvenimo metai. Kai prisiviri tiek košės, jog, rodos, tai tikra pasaulio pabaiga, tačiau ateity ji virsta smagia ir šaunia istorija, kurią, galbūt, po daugelio metų prisiminsi kartu su savo artimiausiu draugu - suolo draugu.

Branginkit mokyklą ir savo draugus, nes tai, ką dabar patiriat, niekada nepasikartos. Būkit aktyvesni, smalsesni, kantresni, reikalaukit iš savęs ir kitų daugiau. Nevaržykit savo fantazijos, būkit kūrybingi ir pasitikėkit savo jėgomis. Nebijokite svajoti, semkitės žinių, kadangi tik dėl jų tapsite didžiais žmonėmis.

Su rugsėjo pirmąja!  Linkime Jums prasmingų ir sėkmingų naujų mokslo metų!

11 komentarų:

  1. Kokios gražios šukuosenos! ^^

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man taip pat dvi netgi labiau patinka, nei originalas. Jau spėjome su Luna apsitarti, jog gaila, kad grožio salone negalima savaip tų šukuosenų "perlipdyti" :D

      Panaikinti
  2. Taip ir maniau, tikėjausi, taigi, laukiau iš Forbių tokio rudens/mokyklos sezono atidarymo įrašiuko. =) (Ir neklydau! ^^ O ar galima buvo tikėtis šia proga jokio įrašiuko iš Jūsų?? =D )
    Taip, ir man, kaip visda, labai žavingos čia Forbių dedamos foto - iškart į akis linksmai krito visos 'padvigubintos' šukuosenios (išskyrus paskutiniąją :D )! ;P - tai jau ir visos tokios 'mokykliškos', mergaitiškos, pareigingos ir tvarkingos.. ^^ Gražuolės su 'uniformom'! ( 3
    Tačiau, aišku, be nuotraukos, didžiausią įspūdį padarė ir Žodžiai... Prasmingiausios eilutės jau apie mokyklą po foto - ir visi šie motyvuojantys ir įkvepiantys, suvokimą atveriantys žodžiai - kaip man...

    Šaunuolės, įrašo kūrėjos/autorės! ;)

    Sėkmės Jums ir toliau - ir kitms šį blog'ą lankančioms, dabar šį įrašą skaitančioms mokinukėms, studentukėms - ir ne tik! ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Paskutine sukuosena irgi padvigubinta :)

      Panaikinti
    2. Ak, jetus... -.- Kaip čia taip atsitiko, kad prasprūdo.. xD

      Dėkui, kad pataisei. ;)

      Panaikinti
    3. Dėkoju, Clare :)
      Ir smagu, kad mokslo metų pradžioje įnešėm bent kiek įkvėpimo mokytis :D Jei jo pritrūks - žinosi, kur grįžti :D

      Panaikinti
  3. What program you use for the graphics, it's amazing!!!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oho, turit gerbeju uzsieni :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aga, turi turi jos.. :D Jau ne naujiena - ir vasarą čia kažokiam įraše buvo apsireiškę užsieniečiai, vienas net ištisą tekstuką vertė specialiai į lietuvių kalbą (aišku, per google vertėją.. xD ). :)

      Panaikinti
  5. OO,merginos :33
    Kokie žodžiai ... Is tikrūjų pas pane 'feisbuke' neisibaigiantys postai su 'vee baigės vasara','o ne...Vįl gryžom i pragarą' žlugdo :D Bet buvo ir nuostabių žodžių.Jūs taipat labai pralinksminot ir tiesiog girdėjau kaip šnekat ir po truputį sukat mano galvą į tą pusė,kur matosi tik nepakartojamas ir nuostabus ruduo.
    Dėkui...Jūs net neissivaizduojat,kaip paveikia vienokie ar kitokie žodžiai :)))
    ~Su meilę ir pagarbą Smala :)

    AtsakytiPanaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.