2015 m. balandžio 11 d., šeštadienis

Mados arena vs. Fashion Arena

Gerą dieną, kolegos!

Kaip žinia (o gal nelabai), MA forume yra diskusija pavadinimu "Akcijos". Joje mūsų brangiausioji moderatorė KašmyroMafija nuolat pasidalindavo informacija apie artėjančias akcijas, kokie yra mėnesiniai žaidėjų kūrėjų planai, o kartais net įkeldavo kokių būsimų akcijų drabužėlių ar baldų. 

Luna nėra forumo mėgėja, tačiau karts nuo karto įkišdavau ten nosį. Buvo galima rasti tikrai smagių dalykų. Tačiau prieš kelias savaites moderatorė pranešė, kad kitų šalių žaidėjos dėl to pasiskundė žaidimo kūrėjams ir jie uždraudė mūsų moderatorei dalintis informacija apie artėjančias akcijas, kolekcijas ir kitas įdomybes. 

Be abejo, iš mūsų žaidėjų kilo baisus pasipiktinimas. Kai kurios tiesiog idiotiškai mykė "nu ar jum gaila?"... Manau, kad žaidimo moderatorės darbas tikrai visai smagus, tad koks idiotas norėtų jį prarasti?! Kitos bandė išdėstyti faktus, kurie rodo, kad kitų šalių žaidėjos turi daug daugiau įvairių privilegijų nei lietuviškosios... ir apskritai vienintelė mūsų privilegija ir tebuvo tos išankstinės žinios apie artėjančius atnaujinimus žaidime. 

Luna nebūtų Luna, jei nenuspręstų imtis savarankiško, faktais ir savu kailiu patikrinto tyrimo.

Kažkada senų senovėje turėjau lėlę angliškoje žaidimo versijoje. Tad prieš kelias savaites nusprendžiau patikrinti, kaip ji gyvena. Paaiškėjo, kad nebegyvena, tad teko viską pradėti nuo pradžių. Ką gi, skirtumo didelio nejaučiau... Pasirinkau pradinius bruožus, perėjau kelis pirmuosius lygius, pasismaginau žaibiškai keldama statistikas, o tada jau ėmiausi nagrinėti kas gi ten tokio geresnio (bent jau angliškoje versijoje). 

Pirmas dalykas, kuris krito į akis, nuolatinė motininės žaidimo įmonės reklamjuostė apačioje bei palikta erdvė reklamai parduotuvių pirmame puslapyje:


Kaip ką tik susikūrusi žaidėja, turėčiau kurį laiką mėgautis žaidimu be reklamų, tačiau čia kažkaip tokios smulkmenos labai krito į akis ir erzino. Nors, žinoma, tai tik smulkmena, prie kurios tiesiog priprantama įprastine tvarka. Kaip prie naujo dizaino, ar pan. ... 

Vienas iš pagrindinių mūsų merginų argumentų, kodėl kitose versijose daugiau privilegijų, buvo ta, jog čia akcijų metu gaunama 100% daugiau mėlynų akmenų, o pas mus tik 30%. Tad labai laukiau akcijos safyrams (angliškoje versijoje jie pagal seną paprotį tebesivadina deimantais, nesuprantu, kodėl pas mus tokią painiavą įvedė...). Tačiau dar prieš tai pastebėjau, kad šioje versijoje net nėra mums įprasto 100% daugiau safyrų priedo perkant juos pirmą kartą!


O atėjus mūsų safyrų akcijai, angliškoje versijoje ji vėlavo kelias dienas ir... galų gale tai buvo 20% daugiau safyrų, vietoje mums įprastų 30%!


Be to, nežinau ar atkreipėte dėmesį, tačiau angliškoje versijoje mėlynųjų akmenų apskritai duodama mažiau nei mūsiškėje. Pas mus perkant akmenis per elektroninę bankininkystę už 6 eurus akmenų gauname 80 vienetų. Čia mokant 1 euru daugiau gaunama 7 vienetais mažiau! Kitų verčių lyginti nesiryžtu, jos ryškiau skiriasi ir čia reiktų atlikti kruopštesnius paskaičiavimus, tačiau panašu, kad angliakalbės už savo deimantus moka kiek daugiau nei mes. O tai labai rimtas pliusas mūsų naudai. 

Tačiau iš kitos pusės, čia galima bandyti pasinaudoti galimybe deimantų gauti nemokamai per partnerių pasiūlymus... atsakyti į kokią apklausą, nusipirkti kokį produktą, ar pan. ...
Paprastai tokie triukai nėra verti tų varganų kelių akmenų, kuriuos gauni, tačiau galbūt kažkam ir verta tuo pasinaudoti... Be to, čia yra paslaptingas langelis "promocode", kurį įvedus, galbūt ir sulauktumėte tų apkalbėtųjų 100% daugiau deimantų... Tik kaip veikia, ar kaip gaunami tie kodai nesiaiškinau ir neketinu to daryti... 



Įdomybės safyrų pirkimo puslapyje čia nesibaigia. Toliau už "Earn diamonds" skilties matome "profile and support". Pas Luną ten viskas tuščia, tačiau kaip suprantu, jei suprantu ir jei nenusišneku, čia galima matyti savo pirkimų istoriją... Pakelkit rankas, kuriai tai patiktų? :D Nežinau, turbūt apsiverkčiau pagalvojusi kiek suknelių galėjau nusipirkti realybėje už į žaidimą sukištus litus ir eurus :D Dabar tai nutuokiu labai aptakiai ir nesuku galvos... ^^"


Galiausiai dar vienas skirtumas pirkimų realiais pinigais skiltyje - specialūs pasiūlymai. Čia už gana nemenkas sumas galima įsigyti prekių paketus, į kuriuos įeina įvairūs šakar-makar dalykėliai, kuriems žinau kas tikrai neatsispirtų :D Daugiausiai tai visokie populiarumo priedai, vietos fotoalbumuose, o labiausiai gundomai atrodo išskirtinės suknelės. Na, bent jau toji iš didžiojo paketo, tai tikrai ^^


Taip pat pastebėjau kelis paties žaidimo skirtumus. Žinoma, anksčiau ateina pranešimai apie žaidimo atnaujinimus. Tačiau kiek susidūriau tik keliomis valandomis. Su princese Džasmina tai buvo reikšmingas faktas, tačiau šiaip nemanau, kad labai svarbus, Tada apie būsimą princesę angliškoje versijoje pranešta valanda iki jos "atvykimo", pas mus gal 2 ar 3 valandos po to... Kiek kvaila, bet tebūnie... Taip pat patvirtinu, kad labai gerai pamenu angliškoje versijoje buvus laikiną kolekciją, kurios Lietuvoje taip ir nesulaukėme. Čia dar prieš porą metų, kai pirmą kartą užsukau į anglišką versiją... Kaip dažnai dabar pasitaiko tokių baerių negaliu papasakoti. 

Taip pat angliškoje versijoje pačiame žaidime yra panelių su specialiu gidės statusu. Toje pliuso skiltyje yra atskiras skirsnis su žaidėjomis, į kurias galima kreiptis iškilus kokiems nors neaiškumams susijusiems su pačiu žaidimu... kaip susirasti sužadėtinį, iš kur gavai tą suknelę ir pan. ... Tokie kasdieniai dalykėliai, kuriuos laikui bėgant kiekviena perprantame. Maloniai nustebau, kai tarp angliškos versijos gidžių pamačiau ir lietuvaitę Peach des Manson. Kažkaip... smagu buvo.
Nors panašu, kad ji apleidusi žaidimą ir toje versijoje...


Vienas paskutinių Lunos fiksuotų skirtumų tarp lietuviškos ir angliškos žaidimo versijos - forumo konkursų įvairovė. Nors pas mus (mano galva) jie organizuojami profesionaliau, patogesnė balsavimo galimybė, tačiau ten jie tiesiog įvairesni, o ir yra konkursų skirtų visam klubui.

Vienas tokių konkursų rinko geriausią klubo blog'ą. Tai taip pat labai ryškus skirtumas tarp ten ir čia. Angliškoje versijoje kiekvienas klubas, klubelis, klubelykštis turi savo blog'ą. Daugelis jų itin mandro dizaino, su daugybe photoshopo įgūdžių demonstravimo pavyzdžių, tačiau lygiai taip pat daugelis ir apleisti... Pateikia tik būtiniausią informaciją apie klubą. Jo aprašymas, taisyklės, patarimai žaidime, informacija apie nares, kuri paprastai nesutvarkyta, neatnaujinta, vienoda visoms narėms... Tad kažko labai verto dėmesio ten neradau. Tačiau šiaip smagu, kad rengiamas toks konkursas blog'ams :)


Be pačių konkursų įvairovės ryškus skirtumas ir tarp prizų. Užėjus į vieną konkursą atvipo žandikaulis ne tik todėl, kad jam reikia sukurti filmuką, tačiau ir pamačius apdovanojimus - deimantus (lietuviškai tariant - safyrus). Šis konkursas reklamuotas per administratorės pranešimus, tad suprantu kad ir yra oficialus.


Taip pat truputį pasiknisau po senus "Naujienų" pranešimus. Tai ten į akis krito daugiau tokių mini pranešimų apie įvairių taisyklių priminimus ir pan. Kaip pavyzdžiui ši naujiena, primenanti, kad žaidimo taisyklės draudžia dalintis informacija apie balsavimą! Mūsų versijoje 98% panelių nebežinotų ką rašyti masiniuose komentaruose ^^


Tiek tų mano pastebėjimų apie anglišką versiją. Veržtis kitur tikrai labai tingiu, tačiau dar labiau lauksime jūsų komentarų apie patirtis kitose versijose ;)

Šiaip nemanau, kad turime kažkuo labai ypatingai prastesnes "teises"...
Svarbiausia safyrai pigesni ir gerai :D

Gražaus likusio laiko iki miego ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.