2015 m. gegužės 1 d., penktadienis

Visa tiesa apie Lunos sužadėtuves

Gerą dieną, Kukučiai,

turėčiau būti akademinėse atostogose, tačiau kuo toliau tuo labiau abejoju savo stiprybe bent įpusėti rašomą darbą, tad... naudojuosi trumpa kelione traukiniu pasidalinti keliomis mintimis po šeštadienį įvykusio Lunos ir Sirijaus sužadėtuvių vakarėlio.

Visų pirma - dėkui visoms atėjusioms ir dalyvavusioms. Nors prieš pranykdama "foto atelje" spėjau nusigąsti, kad atėjo gerokai mažiau svečių nei tikėjausi, kelis kartus po to spėjau įsitikinti, kad tai nebuvo kažin kokia tragedija. Tik kelis kartus vakarėlio pradžioje užmačiau zyzimų dėl kažko, kas suerzino. O dar labiau suerzino tai, kad tai buvo panelė, kuri įsiprašė į vakarėlį įtikinusi, kad yra normali. Vis dėlto klaidų sudarydama svečių sąrašą neišvengiau, tačiau (sprendžiant iš gautų atsiliepimų ir komplimentų) likusi dalis vakarėlio praėjo labai šauniai bei sklandžiai. Už tai esu be galo dėkinga visoms besireiškusioms bei bendravusioms pokalbių kambaryje ir suteikusioms vakarėliui gyvybės, kurios pati negalėjau palaikyti.  

Atskirai norėjau padėkoti ir specialiai Džesy, Kittie, Voldemortui, Belatrix Lestreindž bei Nymphadorai už tai, kad paskutinę dieną sureagavo į mano prašymą persirengti Hario Poterio personažais arba Hogvartso koledžų spalvomis. Ech... vien mintis apie tą nuotrauką mane be galo džiugino, o ir rezultatas gavosi kuo puikiausiais. Atrodo tarsi Sirijus stoja ginti kitų mokinukių nuo dviejų toliausiai velnio neštų ir pamestų knygų personažų (nors mano asmenine nuomone Ambridž buvo blogesnė už Voldemortą ir Belatriks kartu sudėjus...). Tad dėkui labai, mergytės, už tokią nepaprastą nuotrauką!


Antra - visoms dėkoju už dovanas! Iš tiesų dovanų sąrašui, lygiai kaip ir svečiams, taikiau tam tikrą atranką. Beveik netraukiau dovanų už safyrus, tik kelias, kurių vis dėlto tikrai norėjosi. Netraukiau ir kai kurių iš tiesų bjaurių daiktų už smaragdus. Maniau, ir taip liks daugybė neįteiktų dovanų, tai nenorėjau gauti šlamšto vietoje tikrai šaunių daiktų. O šauniuosius taip pat atsijojau pagal spalvinę gamą. Šių apribojimų netaikiau tik gyvūnų drabužiams. Šie patirties taškai pernelyg sunkiai renkami, kad ožiuočiausi. Visa tai taikiau turėdama omenyje, kad dalis mano svečių jau turėjo savo sužadėtuvių vakarėlius, dalis jau buvo išdovanojusi didelę dalį dovanų kitiems, taigi... nelabai tikėjausi surinkti bent pusės ir taip apgalvotai sudaryto dovanų sąrašo. Mano didžiausiai nuostabai, vakarėlio pabaigoje pamačiau, kad liko vos 5 puslapėliai nepadovanotų brangiausių suknelių už safyrus (ko ir reikėjo tikėtis)! Taigi, labai nuoširdžiai ir švelniai priblokšta dėkoju visiems svečiams už dosnumą! Ypač mūsų .Austei., kuri (kiek permėčiau akimis dovanotojų sąrašą) išleido labai apvalią sumą mėlynų akmenų bei Chadei, kuri taip pat "ant manęs" išleido paskutinius mėlynuosius. 
Trečia - dėkoju visoms už komplimentus ir pasidžiaugimus po vakarėlio. Kaip žinia, vakarėlių šeimininkės vargiai nutuokia kas vyksta jų švenčių metu. Luna taip pat buvo įkišusi nosį į pokalbių kambarį vos tris kartus jo eigoje. Kai ką paskaitydavau, kol užsikraudavo fotografijoms skirtas puslapis. Su nuotraukomis baigiau tvarkytis tik likus 40 minučių iki vakarėlio pabaigos, tačiau didžiuodamasi galiu pasakyti, kad nupyškinau kiekvieną mielą veidą minioje. Na, gerai išskyrus vieną, kurios taip ir nemačiau prisijungusios per visas 8 valandas... Taigi, tai reiškia, kad visos žinutės ir komentarai, kurių sulaukiau po vakarėlio tapo aukso vertės ir didžiausiu įvertinimu. Ne vienai minėjau ir tai, jog vakarėlis ir visos tos žinutės apie jį labai pakėlė Lunai nuotaiką ir visa toji istorija su blog'ų kopijavimu nebeatrodė tokia bjauri ^^ 

Žinote, pati beveik niekada neparašydavau ir nepadėkodavau vakarėlių organizatorėms nė žodelio... Dabar suprantu, kaip vis dėlto tai svarbu. Nes nesvarbu kiek žmonių vos įžengusios pro vakarėlio duris pokalbių kambaryje parašys "nuostabi aplinka", šeimininkė greičiausiai tų eilučių nė nepastebės karštligiškai bandydama suprasti, tai kaip gi daryti tas prakeiktas nuotraukas.... 

O kalbant apie nuotraukas...

Ketvirta - dėkoju Liambai už laiku atsiųstą perspėjimą, kad sudėliojus merginas į gražų (ar nelabai) vaizdelį jį reikia dar ir išsaugoti. Jau dėliojau (tiksliau maniau, kad dėlioju) trečią nuotrauką, kai atsidariau antrą internetinį langą ir nuėjau atversti langelio teleporteryje. Jei ne tas žaidimas, nežinia kiek laiko toliau būčiau "fotografavusi" tą patį vaizdelį ir nepamačiusi Liambos žinutės, kad kažkas ryškiai ne taip. Galerija buvo prisipildžiusi vienodų nuotraukų vien su Luna, Sirijumi ir Metallica fone... O fotografavime nervino daug kas... 

Fotografavimas. Visų pirma ilgai nesupratau, kaip apskritai tai daryti. Pasirodo išlendančio meniu (na, žinote, kur yra pokalbių kambarys, svečių sąrašas bei misijos) dešiniajame kampe būna trys apvalios ikonėlės. Pirmoji jų vadinasi... nustatymai ar koreguoti, ar kažkaip panašiai... Ant jos paspaudus išlendančio meniu turinys pasikeičia. Čia galite rinktis tarp kortelių užvadintų inventorius, kažkas ir svečiai. Inventoriuje matote vakarėliui išsinuomotus daiktus, kuriuos galite perstatyti ir pan. Esu tikra, kad ten buvo trys skirsniai, tačiau niekaip nebeprisimenu antrojo iš jų... 

Šiaip ar taip, pirmasis vadinosi svečiai. Taigi jame matote savo svečius. Pirmiausia pagal lygį išrikiuotos prisijungusios panelės, o po to vėl iš naujo pagal lygį (nuo aukščiausius iki žemiausius lygius turinčių) - neprisijungusios panelės. Ši sistema mane be galo sutrikdė ir supykdė. Turėjau pasidariusi visų svečių sąrašą pagal abėcėlę, tad pasijutau visiškai beviltiškai... Na, bet užtat dabar jums ir galiu siūlyti būti gudresnėms ir bent jau norimų nufotografuoti panelių sąrašą pasidaryti su jų lygiais. Bus paprasčiau nei kaip Lunai bėgioti tarp dviejų internetinių langų su "atidarytu" žaidimu.

Kitas aspektas, į kurį norėčiau atkreipti dėmesį, svečių vardai nuotraukų "darymo" skiltyje išdėlioti tokiuose apvalainuose balionėliuose, kuriuose yra panelės vardas ir apvali akutė. Atmerkta akutė reiškia, kad panelės ekrane nematote, užmerkta - kad nurodyta panelė jau yra jūsų nuotraukoje. Su šia sistema bėdų man kilo tada, kai netikėtai pradėjau spaudinėti nebe ant tų akučių, o ant panelių vardų balionėliuose. Tada žaidimas man užkraudavo panelės profilio nuotrauką ir prapuldavo jau sudėliota nuotraukos kompozicija... Taip nutiko kelis kartus, tad kai fotografuojate labai atidžiai spauskite tą žvairą akį ;)

Na, štai. Tuo ir tenorėjau pasidalinti. Ilgu ilgu padėkų sąrašu savo mieliems sveteliams ir... prie tos pačios progos - visoms palaikiusios blog'ų kopijavimo "byloje". Iš tiesų sulaukėme labai daug komentarų visoje Forbių blog'o erdvėje, o taip ir nemažai asmeninių žinučių (bent jau Luna).


Ši bėda po puikiai pasisekusio vakarėlio ir visos šildančios JŪSŲ palaikymo bangos nebeatrodė tokia baisi ^^ Netgi juokinga, kaip ir turi būti :)))

Su nuo alergijos snargliuojančiais linkėjimais,

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.